Mortex vloeren

Gietvloeren-expert.be
Een mortex gietvloer kun je qua uitstraling vergelijken met betoncire of tadelakt. Mortex heeft de hardheid van natuursteen en is qua onderhoud hiermee ook vergelijkbaar. Het is in meerdere kleuren vergelijkbaar, is waterdicht en kan ook op de wand aangebracht worden, wat voornamelijk in badkamers met open douche visueel aantrekkelijk is omdat de vloer en de wand dan naadloos in elkaar overlopen. Mortex bestaat uit een mengsel van kalk, cement en toeslagstoffen. Het is een poeder dat aangemaakt moet worden met een speciale vloeistof. Qua samenstelling lijkt het op betoncire alleen bevat mortex geen epoxy- of polyurethaanharsen en is het na aanbrengen direct waterdicht. Met mortex kun je wanden, vloeren, aanrechtbladen en badkamermeubelen een authentieke betonlook geven. Het product is na aanbrengen volledig waterdicht en is dus niet alleen geschikt voor de woonkamer of slaapkamer maar ook voor keuken- of badkamer.

Geschikte ondergrond voor een Mortex gietvloer. Mortex is een product dat vrij eenvoudig op een bestaande vloer in een dunne laag van 2 tot 3 mm. aangebracht kan worden. De enige vereiste is dat de ondergrond voldoende droog, stabiel en draagkrachtig is. Heb je bijvoorbeeld een tegelvloer waarvan de tegels nog goed vast liggen, dan kan een mortex gietvloer hier zonder problemen op aangebracht worden. Een chape van beton of anhydriet zijn als ondergrond ideaal maar in sommige gevallen kan ook een houten vloer als ondergrond dienen, mits deze stabiel genoeg is. De stabiliteit van de ondergrond is belangrijk omdat er anders scheuren in de vloer kunnen gaan ontstaan. Met wapeningsnetten kunnen uitzet- en krimpspanningen voorkomen worden.

Deweco.be.

Mortex is een decoratieve pleister op basis van cement en kalk waarmee u uw vloeren, muren, plafonds, keuken- en badkamermeubels kunt laten bekleden. Mortex is duurzaam, waterdicht, hittebestendig en kan daardoor op bijna iedere ondergrond geplaatst worden.

Een Mortex vloer is in allerlei moderne en klassieke kleurtinten verkrijgbaar. Als u kiest voor Mortex in een grijze tint dan combineert u de uitstraling van beton ciré of tadelakt met het strakke effect van gepolijst beton.

Mortex is duurzaam, waterdicht, hittebestendig en kan daardoor op bijna iedere ondergrond geplaatst worden. Bovendien heeft u de keuze uit diverse kleuren, texturen, schakeringen en afwerkingen. Iedere kleur creëert een specifieke sfeer.

De toepassingsmogelijkheden voor particulieren zijn dan ook onbeperkt:

 • Vloeren
 • Wanden
 • Trappen
 • Badkamers
 • Sauna’s
 • Keukens en keukenbladen
 • Meubels
 • Vensterbanken
 • Zwembaden
 • Buitenpleisterwerk
 • Allerlei renovaties

Floorcouture.be
Mortex kunnen we aanbrengen op bestaande tegels, oude stabiele vloeren, ongelijke ondergrond, … Daarom is mortex een ideale keuze voor uw renovatie van uw badkamer, keuken, woonruimte,… Zowel voor uw wanden als vloeren. Met zijn beton cire of tadelakt look heeft mortex een heel natuurlijke uitstraling en past het perfect in zowel moderne als meer klassieke interieurs. Dat maakt het dan ook weer heel geschikt voor uw nieuwbouw. Mortex gaat een leven lang mee… zo sterk, stevig en slijtvast is mortex. En mortex is ook nog eens waterdicht en daarom heel geschikt voor ‘natte ruimtes’, zoals uw badkamer, hamam, poolhouse, … Om uw mortex vloer of wanden te kleuren, voegen we pigment toe. U kunt dus in alle vrijheid kiezen uit heel wat kleuren. En zo uw mortex vloer of wand helemaal aan te passen aan het kleurenpalet van uw interieur. Mortex schept trouwens een warme, uitnodigende sfeer die u en uw gezin een echt thuisgevoel zal geven. Wanden en vloer in uw badkamer en douche. Omdat mortex zo’n fantastisch flexibele minerale pleister is, zijn de toepassingsmogelijkheden quasi oneindig. Mortex van Floorcouture® is uitermate geschikt voor uw douche, inloopdouche, zowel op de vloer als tegen de wanden, én evenzeer rond uw wastafel of als badrand,… Het voelt aangenaam, uitnodigend en warm aan. Vloeren en trappen. Vloeren en trappen zien er adembenemend uit met hun laag mortex. Wij plaatsen uw mortex perfect in combinatie met uw vloerverwarming.
Tijdloze elegante voor uw meubels. Ook meubels zoals uw wastafel in uw badkamer, aanrecht in uw keuken of uw barmeubel kunnen met mortex bekleed worden. Kleuren, nuances, texturen en effecten vervloeien met elkaar tot een rustgevend, strak geheel… Helemaal in de stijl van uw woning.

Vloerbekleding.net

Mortex vloer

Mortex is een pleister op basis van cement en kalk, ideaal om wanden en muren creatief mee te bekleden. Door zijn stevige en waterdichte eigenschappen biedt een Mortex vloer in combinatie met een grote keuze aan kleuren, een exclusieve en duurzame look voor verschillende toepassingen binnen en buiten.

Ga snel naar: prijs – voordelen – onderhoud – offerte aanvragen

Wat is een Mortex vloer?

Mortex is een micro-mortel die uiterst geschikt is voor een technische en decoratieve naadloze afwerking. De micro-mortel is vergelijkbaar met gepolijst beton zoals beton ciré. Mortex bevat echter geen kunsthars, waardoor het meteen waterdicht wordt na het plaatsen.

Mortex is ideaal om bestaande tegels, oude stabiele vloeren, ongelijke ondergronden en andere materialen te bekleden. Daarom is het een ideale keuze voor de renovatie van je badkamer, keuken, woonruimte of andere ruimtes binnen of buiten je woning.

Vandaagwonen.be

Mortex is een cementgebonden gietvloer met betonlook en wordt onder meer toegepast voor het bekleden en uitwerken van minerale oppervlakken zoals wanden en vloeren. Dit op zowel nieuwe als bestaande vloeren van keuken, badkamer en douche.

Mortex wordt veel toegepast bij badkamerrenovaties en vloerrenovaties waarbij op de bestaande vloer een aantal lagen Mortex wordt geplaatst.

Het uitzicht van het materiaal heeft de typische bétonciré-look of tadelakt-look.Over het algemeen schommelt de prijs per m² tussen €90/m² en €125/m² voor het bekleden van vloeren door een ervaren vakman. Voor het uitwerken van natte / technische ruimtes zoals doucheruimtes, zal je al snel €200/m² of meer betalen. Hou er rekening mee dat het plaatsen van een Mortex-vloer echt specialistenwerk is. Het is een ambachtelijk product dat op de juiste wijze en met zorg geplaatst moet worden om een mooi resultaat te bekomen. Een Mortex-gietvloer plaatsen is een investering die jarenlang dient meer te gaan. Wens je zelf aan de slag te gaan, reken van op een kost tussen €50 – €60.

 


Mortex vloeren

Rogita BVBA is gespecialiseerd in het plaatsen van Mortex en Microtopping vloeren

Mortex en Microtopping  is een multifunctionele cementpleister voor het bekleden van minerale oppervlakken (vloeren, muren, waterpartijen, werkbladen, enz.) Deze waterdichte coating op basis van cement en kalk kan gemengd worden met kleurpigment naar keuze. Mortex heeft een groot voordeel: het kan op bijna alle ondergronden toegepast worden: vloeren, muren, werktafels, meubels , enz. Dankzij de waterdichte eigenschappen kan Mortex en Microtopping probleemloos gebruikt worden voor stortbaden en zwembaden. Mortex wordt in twee of drie lagen toegepast, afhankelijk van de decoratieve functie of waterdichtheid.